Gehaktbrood omwikkeld met spek

BBQ Utrecht Worst
BBQ Utrecht Knoflook

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. In een grote kom combineer je het rundergehakt, paneermeel, ei, fijngehakte ui, fijngehakte knoflook, Worcestersaus, gedroogde oregano, gedroogde basilicum, zout en peper. Meng alles goed door elkaar totdat alle ingrediënten gelijkmatig zijn verdeeld.
  3. Leg een stuk bakpapier in de VH1L of VH2L.
  4. Vorm het gehaktmengsel tot een langwerpig broodvormig geheel, zorg ervoor dat het gehaktbrood compact en gelijkmatig van vorm is.
  5. Wikkel de plakjes ontbijtspek rondom het gehaktbrood. Zorg ervoor dat het gehaktbrood volledig is bedekt met spek.
  6. Plaats het gehaktbrood voorzichting op het bakpapier in je VH1L / VH2L
  7. Plaats het gehaktbrood in de voorverwarmde oven en bak het gedurende 50-60 minuten, of totdat het spek knapperig is en het gehaktbrood gaar is.
  8. Haal het gehaktbrood uit de oven en laat het een paar minuten rusten voordat je het in plakken snijdt.
  9. Serveer het gehaktbrood omwikkeld met spek als hoofdgerecht, bijvoorbeeld met aardappelpuree en groenten, of snijd het in plakken en serveer het op broodjes als een smakelijke sandwich.

Geniet van je heerlijke gehaktbrood omwikkeld met spek!

Recept van Valhal Outdoor.

Bereidingstijd

80-90 min

Benodigdheden

  • 500 gram rundergehakt
  • 100 gram paneermeel
  • 1 ei
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels Worcestersaus
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 12 plakjes ontbijtspek

Geeft u een barbecue? vraag direct een offerte aan

Geeft u binnenkort een barbecue party en bent u nog op zoek naar biologisch barbecue vlees? Dan ben u bij ons aan het goede adres. Kies uit onze standaard BBQ pakketten of vraag een offerte op maat aan.